ЗА НАС

През 2022 г. открихме Холистичен център СВЕДАН – дълго обмислян и грижливо подготвян проект, който ни помогна да обединим лечителската и просветителска дейност. Събрахме таланта на Светльо прекрасно да организира събития и да менажира бизнеса с опита на д-р Дани като лечител и преподавател, добавихме общата ни страст да помагаме и вярваме, че се роди нещо прекрасно.

Убедени сме, че има огромна нужда от качествена превенция на здравето. Чрез нашите обучителни програми в центъра и он лайн помагаме на много повече хора да постигнат качествена профилактика. Искрено вярваме, че с правилната ежедневна грижа за храната, добре подбраните хранителни добавки, физическата активност, контрола над емоциите и ума ни можем да постигнем по-добро здраве и да се радваме повече на живота си.

Ние постоянно търсим, изучаваме и експериментираме, за да предложим само най-доброто на нашите клиенти.

Светослав Симеонов – Управител

Кликнете тук и научете повече

1992 г. – завършил 22 СОУ „Г.С. Раковски“ София, Природо-математически профил

1998 г. – Университет по Национално и Световно Стопанство, гр. София, специалност „Икономика и управление на социалните и културни дейности“

След завършването си, работи в различни професионални сфери.

От 2002 г. – развива собствен бизнес : „Демиян компютърс“ ЕООД

От 2007 г. до сега е съдружник с управленски функции във „Фолия Дизайн“ ООД

От 2017 г. животът му предоставя възможност да промени и разгърне своята сфера на развитие, организирайки съвместно със съпругата си д-р Дани и VIVASAN България събития на здравна тематика и личностно развитие.

През 2022 г. заедно със съпругата си осъществяват своята мечта да открият Холистичен център, където да разпространяват знанията за здравето и да обединяват хората в търсене на хармоничен и по-добър живот.

Работата му в центъра е свързана с управлението му и организирането  на множество различни обучения и ритрийте сред природата.

Определя себе си като отговорен, енергичен, търпелив и всеотдаен човек. Негово мото е: „Няма невъзможни неща. Това, което мога да си представя и да повярвам в него е само въпрос на време да го постигна.“
Вярва, че е избрал да работи и да допринася за най-ценното в живота, а именно здравето и личното усъвършенстване.

 

Д-р Даниела Карабелова – лекар

Кликнете тук и научете повече

През 1992 г. завършва Национална Природо-Математическа Гимназия със златен медал

Д-р Карабелова завършва с отличие Медицински университет София през 2000 г. Има придобита специалност Обща медицина.

От 2001 до 2012 г. работи като общо-практикуващ лекар и през същия период е хоноруван асистент към катедра Обща медицина на МУ София на стажант-лекари.

От 2007 до 2013 г. – Асистент по Физиология на човека в катедра “Физиология и биохимия” към Национална Спортна Академия

2013-2014 г. Работи като лекар-изследовател клинични проучвания

От 2014 г. прилага изключително натуропатичния подход за терапията на своите пациенти в кабинет по неконвенционална медицина

2003 г. Курс по терапия с цветните есенции на д-р Бах

Има инициации (от 2003 до 2014г.) по Традиционно Рейки I, II и III степен, Каруна-II Рейки и Мастерска степен по Теате Рейки

От 2004 г. – Обучения в Системи на съответствие, Су Джок Ки, Хронопунктура, Триначална акупунктура към Международната Су Джок Академия.

2005 – 2007 г. обучение по „Клинична хомеопатия” към ЦОРХ – България, както и ежегодни курсове поддържаща квалификация

2015 г. – Награда за Добра Хомеопатична Практика в гр. София

От 2016 г. – преподавател по клинична хомеопатия на лекари, фармацевти и стоматолози към Европейската школа по клинична хомеопатия; понастоящем – в Център за Клинична Хомеопатия

От 2017 г. – Преподавател по Базисно ниво към Международната Су Джок Академия

Д-р Карабелова, заедно с д-р Мариян Иванов, е автор на практичния справочник за етрични масла и хомеопатични медикаменти „10 за всеки дом“

Д-р Карабелова е чест гост-лектор на списание „9 месеца“, „Моето дете“ и др., телевизионни и радио-предавания на здравна тематика

От 2022 г.  Холистичен център СВЕДАН стартира своя проект Академия „Живей в радост“ –целодневни обучителни семинари по натуропатия с водещи д-р Д.Карабелова и д-р М.Иванов

 

Красимира Лачева – кинезитерапевт, ерготерапевт

Кликнете тук и научете повече

Артист в Български държавен цирк от 1977 до 1983 г. С международни изяви и световни постижения. Травма на коляното я среща с рехабилитацията и решава да се посвети на тази професия.

Завършва Медицински колеж София през 1987 г. като специалист с полувисше образование  Рехабилитация.

Стартира медицинската си кариера  в институт Пирогов – отделения хирургия ръка и ортопедия. Работи и в спортни медицински центрове в София и Италия.

През 2006 г. завършва надграждаща преквалификация в Медицинска академия София, степен Бакалавър по медицинска рехабилитация и ерготерапия. С отличие и дипломна защита на тема ,,Ортезни помощни средства и гръбначни изкривявания ‘‘. Към този период работи в болница Токуда.

Надградила е професионалните си знания с множество допълнителни квалификационни курсове:

2004 г. – Аромамасаж , Йомейхо терапия

2004 г. – Медомасаж, Терапия с вулканични камъни, Шоколадов масаж, Вендузи – преподавателско ниво

2005 г. – Кинезиотейпинг при травми за обезболяване и корекция – Бруно Козимо, Италия

2007-2008 г. – Мекотъканна мобилизация по Терие – част А и част Б, проф. Лейла Крайджикова

2008 г . – Мануална мобилизация на периферни стави, проф. Николай Попов

2008 г. – Индивидуални ортези – Орфит, индивидуални коригиращи стелки стелки – Италия

2015 г. – Текар терапия

2015 г. – Холистична техника Боуен 1-2

2019 г. – Су Джок – базисно ниво – д-р Даниела Карабелова

Цялостният подход, който използва при избора на въздействие върху тяло е комбинация от задълбочените знания и натрупания професионален опит. Превенцията и малките промени в ежедневието, като съвет и подход са запазена марка на Красимира като терапевт. Работи както с деца, така и с възрастни пациенти. При срещата и с д-р Дани Карабелова през 2019 г., се ражда и мечтата за съвместна работа. Към днешна дата вече са екип в Холистичен център СВЕДАН.

 

Красимира Минева – офис мениджър и творец

Кликнете тук и научете повече

Казвам се Красимира Минева. Родена съм в град Добрич. През 2001 г.  Завърших средното си образование в Икономически техникум – гр. Добрич. След това продължих образованието си в Икономически университет, гр. Варна. Завърших магистратура през 2008 г., специалност Счетоводство и контрол. След завършването си се преместих в град София, където съм и до днес.  През годините съм работила като продачвач-косултант, касиер-счетоводител и счетоводител.

От началото на 2023г. съм в екипа на д-р Дани Карабелова, Светльо Симеонов и Краси Лачева.

              От много години обичам да творя най-различни неща със собствените си ръце. Част от хобито ми е да работя с полимерна глина – чаши, арома-медальони и други;  да правя бижута с мъниста, да работя с техниката декупаж на различни повърхности; да рисувам,  да правя цветя от креп хартия, сатенени пандели и фоамиран; Коледна украса от сатен, брокат и още, и още. Обичам да експериментирам с различни техники и материали. Доставя ми удоволствие да радвам близки и познати с неща, които собственоръчно съм сътворила и декорирала.